30/8

I dag har jag bara tagit det lugnt. Har testa cykla från lägenheten till jobbet. Dock så virrade jag bort mig på vägen dit men frågade en snäll tant om vägen. Det tar bara 10 minuter ena vägen till eller från jobbet, känns riktigt bra att det går snabbt att ta sig dit. Sen har jag värsta uppförsbacken både dit och hem så får bra med motion.

 

Då jag kom hem så kokade jag lite te och började kolla på Gossip Girl, mitt i allt så hörde Sara av sig och vi for och åt Pizza på ett ställa nära mig. Dock så finns det en annan Pizzeria i närheten som är känd för deras Strutspizza, kalmarianer säger jag då bara.

 

På den korta tiden jag har varit här har jag lärt mig tre saker om Kalmarianer.

1: De bär alltid lågskor eftersom det bara är kullersten över allt.

2: Alla har backslick eller uppsatt hår eftersom det alltid blåser här i Kalmar. Har man inget som stabiliserar håret så flyger det i ansiktet och kittlas. Backslicken kan man också ha om man råkar bo i de fuktigare delarna av Kalmar. För då blir håret så blött att man får en naturlig backslick.

3: Kalmarianer är framför allt, rädda för att göra bort sig! ( Behöver inte gå djupare in på det utan så är det bara)

 

Lågskor+kullersten= Bra

Flygande hår

Den första Kalmarianen vid namn Kal mar I. (Finns avbildad på Kalmar Slott.)


29/8

Nu är jag äntligen framme i Kalmar. Eller jag kom fram hit den 27:e efter att ha virrat omkring bland massa gator för att hitta till lägenheten, som förövrigt är väldigt fin. Jag bor på Södercentrum som det heter. Det är ett lite mer äldre område som ligger nära Gamla Staden och Kalmar Slott. Dit var jag bland annat igår och kollade mig omkring. Hann även besöka ett jätte gulligt fik/museum. Det var en gammal gård där de förr i tiden odlade massa frukter och grönsaker som de sedan sålde på marknaden. Köpte en Te och en bulle för 20 kronor, sen satt man ute i den gröna trädgården och fikade. Jag har även varit in i centrala Kalmar och strosat omkring. Har dock inga kort där ifrån men kan säga att det var väldigt fint med gamla byggnader, små söta fik och affärer.


Kan bara berätta lite kort att jag och min syster bilade ner till Kalmar, vi sov en natt i Stockholm hos mina söta kusiner. Innan vi lämnade Stockholm så hann vi en vända på Beyond Retro och Choklad Fabriken. Jag visste dock inte vars jag skulle ta vägen då jag kom in på Beyond Retro. De hade så mycket kläder att jag blev tokig helt enkelt.

Nu är de slut skrivet så nu får ni bara kolla på alla bilder!
















24/8

Har varit uppe på vinden och sökt reda på en massa kartonger och lådor så jag har något att packa i.

Även om jag bara ska ha med mig mina kläder så blir det en massa lådor. Dock så saknar jag fortfarande min hatt och mina solglasögon. Någon som sett ett par bruna fejk ray-ban?


23 Augusti

Håller på att packar en stor flyttkartong med kläder som jag kommer att behöva nere i Kalmar. . Har just nu delade känslor inför resan.  Känns jätte skönt att få lite miljöombyte och få bo själv ett  tag. Sen så i nästa stund blir jag helt ledsen över att jag ska resa då jag tänker på alla som jag är van att ha nära mig men som nu kommer vara långt borta. 

Den närmast kommer vara Sanna i Borlänge, dit är det bara 50 mil...

 

 


26 Augusti.

Den 26:e Augusti börjar jag och min syster våran road trip ner till Kalmar. Kommer att hyra en möblerad lägenhet till den 1:a november sen efter det så kanske jag har fått en egen lägenhet. Har inte speciellt mycket att stå i nu så det jag har hunnit göra de senaste dagarna är att har varit med 2 stycken kompisar från Luleå. Så nu har jag en kortat av  lista på alla som jag måste träffa och säga hejdå till innan jag åker. Dock så hoppas jag att Sanna hinner friskna till från sin influensa innan vi båda reser.

 

Egentligen är jag sämst på att blogga men kommer mest att använda denna sida till att uppdatera alla vad som händer med mig. Om jag kommer förvandlas till en Kalmarian eller ej får ni se om ni fortsätter följa bloggen.

 


Bad


On my way


RSS 2.0